Happy Birthday to me!!!

•June 23, 2009 • 1 Comment

tanggal 20 june setiap tahun…meningkat lah satu lg angka aku…thun ni usia aku dah 25 tahun…seyesly..aku tanye pada diri aku sndiri tul ker 25..hua hua…gilos…ape2 pon seikhlasnyer aku bersyukur sesangat kerana tuhan masih memberi nafas dan kesihatan pada aku…dlm usia begini mcm2 yg hendak aku fikirkan..mcm2 yg hendak aku habiskan..mcm2 yg hendak aku tunaikan…and mcm2 lagi yg akan aku lalui…semoga yg lepas mmberi byk pengajaran and yg akan dtg tuhan akan kurniakan sekuat ketabahan tuk meneruskan hidup..insyallah..

mlm 19 hb baru2 ni ada aktivity riadah iaitu berfutsal kaum adam&hawa…so mlm tu ada seprise tuk btday aku…tk jangka aku dorang ada belikan kek tuk btday aku…thanks pada fairuz,shadow,angah,kekelip,jezz and suma yg sambut@wish aku mlm tuh…bebetul aku terharu and appreciate sgt…dah lama tk dpt kek btday..siap kena simbah ngan air mineral ngan jangut…sejuk nk mmpos…hehe…and pada kwn2 yg lain tq kerana wish and doakan kesejahteraan…sori pada yg wish..aku tk dpt nk reply sms pnjang2…bz sgt time tu dihujani ngan sms….aku just reply tQ jerk..huhuhu…rasa aku hampir 50 org wish smpai hari nih…nk sebut sorang2 mmg aku tk ingat…

to dina happy birthday to u…salah sorang kwn yg sama date btday..so tiap2 tahun sama2 wish..thun ni jer takde tuka2 hadiah…next post aku akan post celebrate btday aku kt kedah plak(lepas futsal aku gerak gi baling..mmber kawen)..kt sana aku terkantoi..dorang tau btday aku..hampeh…gilos aku kena telo ngan tepong..mcm hantu dah muka aku..nnti aku post gamba..huhu..thanks kwn2 kerana men celebrate aku..hahaha…and aku bersyukur masih ada kwn2 yg ingat pada aku….tQ semua!!!

lastly..

Happy Birthday to me!! semoga diri ini dipanjangkan umur and sentiasa dimurahkan rezeki…smoga cepat diketemukan jodoh..hihihi….be strong bro!!smoga lebih tabah lalui hidup ini..insyallah…

enjoy the pic~~

birthday cake

birthday cake

P6191227

tenung kek

P6191228

ada yg nk serang dr blakang

P6191229

ngan shadow

P6191230

fuh..fuh..mana lilin nyer?

P6191231

pas nyanyi..belah kek

P6191234

jangut the sengal..sejuk gilos

P6191235

kebasahan

P6191236

comot

P6191246

clear

P6191248

dah blk mandi..bersiap utk ke kedah

I’m thinking again…

•June 16, 2009 • 7 Comments

beberapa hari lg aku meningkat usia aku berusia suku abad..sungguh cepat masa berlalu…dulu zaman kecik2 byk yg seronoknyer…bila aku mahukan mainan…ayah aku belikan…bila aku nk bola ayah aku belikan…ingat lg smpai berdarah kuku kaki sepak bola nyer psl…bila aku tk puas hati..aku menangis..ayah pujuk..bila aku mkn atau minum aku hanya order jer..mak tlg hantar + suap lg…ingat lg setiap hari ahad mak akan letak minyak kelapa kt telinga..pstu lap + korekkan telinga lagi…lps tu bersih dan selesa jer….sungguh indah zaman kecik2 dlu…tak mak..ayah yg akn lakukan…itu lah jasa mak ayah….

sekarang usia aku dah meningkat…nk masuk 25 thun dah…time dari sek menengah lg aku dah mula berdikari smpai sekarang…duk kt asrama…basuh baju sndiri…bgun tido sndiri….sakit demam tanggung sndiri..mula2 sedih jugak…lama2 bole biasakan diri dah..and kalo bole tak nak mak ayah tau…rasa mcm dah cukup susahkn dorang time kecik2 dulu….cuma duit belanja mmg harapkan dari dorang…time keje plak dah ada income sendiri…ada masa naik ada masa turunyer…life pon byk berubah berbanding kecik,sek menengah,time study dlu…

nk dibandingkan dulu…dulu bila sakit ada org jaga..sekarang?…dulu bila ada masalah etc..mengadu…sekarang?…dlu takde duit mintak..sekarang?…hehe..kesimpulananyer…ape segala yg dihadapi tangungĀ  la sendiri…suma org mcm tu…diri sndiri yg handle…kadang2 bila kita cite masalah kt org lain…ada kemungkinan org tu akan fikir “alah masalah aku lagi teruk dari dia”…”cian gak dia nih..kalo la aku berada kt tmpt dia”…mcm2 lg tanggapan org…yg aku nk ckp…kalo org mengadu kt kita..sekurang2nyer dgr and bg pndapat skit…mendengar tu dah seribu rahmat pada org yg share masalah tu…bkn kita nk tunjuk baik…tp cuba letakkan diri kita pada org tuh…

dah byk aku merepek nih..huhu..kesimpulanyer…thank to mom and dad..aku bahagia dan sihat walafiat atas kurniaan tuhan dan bimbingan darimu…semoga setiap yg kita lalui sentiasa tabah dan bersabar…jika kita berseronok..fikir sejenak tuk kedukaan..jika kita berduka..fikir sejenak kebahagiaan…insyallah tuhan maha adil…lastly may god bless me…insyallah….

alone

alone

Undangan perkahwinan…

•June 1, 2009 • 1 Comment

adakah aku nk kawen…lalalalala…ekceli bln ni cuti skolah…byk sgt undangan perkahwinan…dah la ekonomi aku tgh merudum..adoiyai…start mg lepas smpai la tgh bulan 7…dipenuhi ngan undangan perkahwinan….bdk opis saja 4org tak silap..mmgber lama 2 org..mmber skolah pon ramai…kt meja opis nih lebih 10kad kawen..kt dlm kete lebih 10..kt umah pon ada gak…mati aku nk gi suma…baik aku mintak maaf awl2…kepada kwn2ku..SELAMAT PENGANTIN BARU…semoga berbahagia ker akhir hayat…pada kwn2 yg tgh/bakal dilamun kenikmatan rumahtangga…aku mintak maaf jika tk sempat…tk berkemampuan…takmo pegi…haha…aku mintak maaf byk2…insyallah mgkin doa pengganti diri…ceewah…esok lepas keje aku grak phg..amik mak ayah aku..rabu gerak kelantan sepupu aku kawen…doakan aku selamat pergi dan selamat pulang…time cuti skolah ni cite psl kawen..kawen…kewen…sok aku kawen lah…babai…

koleksi kad kawen

koleksi kad kawen

Selamat Hari Guru…

•May 15, 2009 • 1 Comment

ekceli tgk org wish hari guru…sehari dua ni dok sembang psl guru…tingat sgt zaman tadika..skolah rendah…skolah menengah..IPT tu dah level lain…special skali time skolah menengah..byk sgt kenangan…kwn2..cekgu2..kenangan di asrama…mmg tak dpt lupakan…kalo nk cite smpai pg tak habeh kata org…so tgk la pic aku time skolah..byk lg gambau nyer..tp aku yg dah scan ada yg nih jerkk…neway Selamat Hari Guru…pada guru2 teruskan menjalani pekerjaan dan amanah yg paling murni dgn penuh kesabaran dah keikhlasan….SELAMAT HARI GURU

lagu untuk guru…

ini gamba kenangan aku time sekolah…

bgun pagi time tadika..tahun 1990

bgun pagi time tadika..tahun 1990

tadika

tadika

hantu sabun..time kt asrama..

hantu sabun..time kt asrama..

biro2 asrama

biro2 asrama

YB fitri..hahaha

YB fitri..hahaha

faisal,mahathir,fitri,napi

faisal,mahathir,fitri,napi

5 selasih

5 selasih

time skolah aku selalu kena candid...lalala

time skolah aku selalu kena candid...lalala

1st season…

•May 8, 2009 • 1 Comment

kali ni aku baru start shoot gambar wife kesayangan aku…aku attachkan satu gamba dlu..yg lain seprise….tgu next season….adios…komen pic tau…

Persona

Persona

Konvai jelajah Terengganu Bersama Muzik FM~

•April 28, 2009 • 1 Comment

tk di sangka ktorg join muzik fm gi ganu tuk mmbawa artis and dj ke ganu..kami di invite sebagai pengangkutan rasmi dorang kali nih…ada 34 org dj and artis..bahagi ngan 16 persona…artis yg naik kete grey sky morning(indi band)..ngan flava…gerak dr rtm kul 9pg…ada 3 check point R&R temerlh,center point kemaman,kelulut marang…pstu dlm kul 7 mlm smpai kt hotel at ganu…mcm2 la aktivity sana…gi rtm ganu…giant ganu…tu suma tmpt dorang nk promote..huhu..pstu gi tmpt best2..pasar payang..masjid kristal..tmpt kopok leko…pantai2…shopping…tk tau nk pot pet ape lg…enjoy jer la pic yg ada…daa~~

kt RTM..sblom gerak

kt RTM..sblom gerak

tgh dgr taklimat..

tgh dgr taklimat..

makang..

makang..

pose dlu

pose dlu

Dj and Grey Sky Morning

Dj and Grey Sky Morning

RnR temerloh

RnR temerloh

Otw..peace skali~

Otw..peace skali~

konvoi

konvoi

pose lagik

pose lagik

with Preety Ugly and GSM

with Pretty Ugly and GSM

ngan nebes

ngan nebes

havoc

havoc

puteri persona

puteri persona

air buah gelas beso

air buah gelas beso

with dj and dafi

with dj and dafi

borak ngan ejal..penyanyi GSM

borak ngan ejal..penyanyi GSM

konti ganu FM

konti ganu FM

masjid kristal

masjid kristal

persona car

persona car

my friend dj muaz

my friend dj muaz

pose lagik

pose lagik

layankan flava ngan GSM

layankan flava ngan GSM

pasar payang

pasar payang

apekah!!

apekah!!

jump..jump..

jump..jump..

pantai batu buruk

pantai batu buruk

jln2

jln2

GSM perform

GSM perform

pretty ugly

pretty ugly

time nk blk

time nk blk

sayonara

sayonara

yg ni video clip GSM-cinta gila…

wife part 2~

•April 28, 2009 • Leave a Comment

ni gambau kete aku dah masuk kasut sukan baru…huhuhu..enjoy pic yaa…. šŸ˜€

ni gamba konvoi jelajah terengganu muzik fm…

pict0275-copy1pict0271-copy1pict0273-copy